TAGNAK JELENTKEZEM!

Hagyomány

HAGYOMÁNYŐRZÉS

A Pékszövetség életében meghatározó a hagyományok tisztelete. Együttműködést alakítottunk ki a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével, részt veszünk a HÍR (Hagyományok-Ízek-Régiók) programban. Rendezvényeinken rendszeresen megismertetjük a látogatókat a hagyományos magyar pékárukkal, süteményekkel, néprajzi hagyományokkal éppúgy, mint a sütőipar régmúltjából származó termékeivel.
Kovász

Kovász, a múlt íze és a jövő egészsége

2025-04-09
Újabb KMÉ védjegyes termék a pékáruk körében A Magyar Pékszövetség […]
Tovább olvasom
Élesztő

IV. Kalandozás a sütőélesztő körül

2025-04-08
Kovászos sorozatunk következő állomása előtt, rövid kitérőt teszünk. Az előző […]
Tovább olvasom
Kovászos kenyér

III. A kovász technológia

2025-04-08
Elérkeztünk ahhoz a részhez sorozatunkban, amikor a mikrobiológiai folyamatoknak szenteljük […]
Tovább olvasom
Kovász

II. Milyen célból használjuk a kovászt?

2025-04-08
Baj van a kovász körül. Ezzel indítottuk a kovászról szóló […]
Tovább olvasom
Kovász

I. A kovász

2025-04-07
Négy részből álló cikksorozatunk nyitó gondoltai >> A kovász A […]
Tovább olvasom
Mindszenti kalács

Hagyományos termékeink- Mindszenti kalács

2025-03-06
Története A késő középkori–korai újkori parasztkalács két fő formája a […]
Tovább olvasom
Tepertős pogácsa- Hagyományok-Ízek-Régiók

Hagyományos termékeink-A tepertős pogácsa

2025-03-05
Története A pogácsa szó első előfordulása 1395 körüli, eredetileg hamuban-parázsban […]
Tovább olvasom

Hírlevél tagoknak

Hírlevél Érdeklődőknek

Szeretne hirdetni a Pékmester lapban?

Vállalata híreit országos szinten juttatjuk el a megfelelő célcsoporthoz. Kattintson a részletekért!
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram